Ако сте от ентусиастите, които искат да имат най-доброто което е на пазара това е правилната статия за вас.

Най-добрият процесор за игри най-накрая може е в наличност след големият недостиг на пазара. Ако търсите нов процесор, четете тази статия в правилният момент. Видео карта винаги ще е най-важният фактор за фрейм рейта на игрите, но вашият процесор е мозъкът на операцията, така че избирайте разумно. Това е единственият начин вашият компютър да може да прави нещо извън игрите и нещо, което поддържа вашия графичен процесор захранван с данни.

Направихме тест на всеки един от чиповете в този списък – заедно със стотици други – като ги пускаме през нашият вътрешен тест за сравнителен анализ на нашия тестов риг. Това включва интензивно натоварване с 3D и видео изобразяване, както и тестване на най-популярните гейминг заглавия на пазара.

Intel пусна чиповете от серия Rocket Lake това означава, че имаме процесори с различно качество като Core i5 11600K е с най-добра цена спрямо предлагана производителност. Същевременно сме силно разочаровани от цялостната производителност на водещия Core i9 11900K. Въпреки това, любимият ни процесор в момента е Ryzen 9 5900X, заедно с повечето от сегашните чипове на Zen 3 на AMD.

При изграждането на нов компютър от нулата трябва да изберете дали ще използвате Intel или AMD система, това ще диктува голяма част от съвместимостта на компонентите. Новите процесори Ryzen 5000 например все още използват сокет AM4 и са съвместими само с дънни платки X570, B550 и A520 (+ дънни платки B450 и X470). Докато чиповете Comet Lake на Intel използват сокета LGA 1200, а Rocket Lake представи нови платки от серия 500. Освен ако не държите за неудобното решение PCIe 4.0, което предлагат новите чипове Intel, вземете Z490, или с по -евтина дънна платка B460 на този етап за Intel.

Очаквайте скоро нашият анализ за най-добри дънни платки за игри.

Най-добър процесор за гейминг

AMD Ryzen 9 5900X

СПЕЦИФИКАЦИИ

Ядра: 12 Нишки: 24 Базов клок: 3.7 GHz Boost клок: 4.8 GHz

Възможност за клокване: Да L3 Кеш: 64 MB TDP: 105 W

ЦЕНА: ~1050лв.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ТОЗИ ПРОДУКТ

+ Най-добър процесор за игри

+ Невероятна производителност

+ Бърза и ефективна архитектура

ЗАЩО ДА НЕ ИЗБЕРЕМ ТОЗИ ПРОДУКТ

– Към момента единствен минус е, че трябва да вземете отделно охлаждане (както при повечето процесори)

Intel Core i5 11600K

СПЕЦИФИКАЦИИ

Ядра: 6 Нишки: 12 Базов клок: 3.9 GHz Boost клок: 4.9 GHz

Възможност за клокване: Да L3 Кеш: 12 MB TDP: 125 W

ЦЕНА: ~570лв.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ТОЗИ ПРОДУКТ

+ Най-добра стойност цена към производителност

+ Страхотна производителност при игри

+ Стабилен мултитрединг

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Подобни новини