Откакто игрална индустрия започна да процъфтява в края на 70-те, гейминг пазарът не е спирал да расте, като видеоигрите сега са в живота на много хора по света. Те ни предлагат шанс за приключения, състезания, общност и, в зависимост от играта, дори да ни плашат или накарат да се смеем. Всеки един от нас със сигурност има любима игра, която може да сподели в коментарите. В този списък ще включим най-продаваните игри на всички времена. Преди да стигнете до края на новината за да видите най-продаваната игра пробвайте да я познаете.

5/5 PlayerUnknown’s Battlegrounds: 70+ милиона продадени копия

Въпреки, че играта е пусната само преди четири години, PlayerUnknown’s Battlegrounds вече е продала над 70 милиона копия. И тъй като играта все още се продава, този брой продължава да расте. Съобщава се, че играта е вдъхновена от японския филм Battle Royale, за който също се твърди, че е вдъхновение за The Hunger Games.

Освен впечатляващите продажби на конзоли и персонални компютри, мобилната версия на PUBG е изтеглена повече от 1 милиард пъти, превръщайки се в една от най-изтегляните мобилни игри на всички времена.

4/5 Wii Sports: 83 милиона продадени копия

Wii Sports е една от най-влиятелните игри на всички времена. Не само, че революционизира това, което би могло да бъде играта, и превърна спорта във виртуално изживяване, но и помогна за увеличаване на продажбите на Wii, като постави Nintendo отново на върха. След като бяха продадени 83 милиона копия, продължението на играта, Wii Sports Resorts, също стана изключително успешна, продавайки над 33 милиона копия.

3/5 Grand Theft Auto V: 150+ милиона продадени копия

За много хора Grand Theft Auto буквално е “играта”. С перфектната комбинация от екшън, битки, изследване на отвореният свят и историята си. Това е върхов пример за това каква може да постигне една страхотна игра. Това е доказано в епичните продажби на франчайзите. GTA III, Vice City и GTA IV са силно оценени и са също сред едни от най-продаваните игри на всички времена.

2/5 Minecraft: 239+ милиона продадени копия

Концепцията на Minecraft може да звучи просто: Това е като игра с виртуални Lego блокове. Играчите могат да вземат блокове и след това да ги вграждат в каквото си искат. Но в играта се случва нещо много по-голямо. Музиката е успокояваща и привлекателна, пейзажът е великолепен, а панорамните гледки към епични творения като замъци, небостъргачи и влакчета в увеселителен парк са абсолютно спиращи дъха. Само като си помислим колко часове са включени за направата на тези обекти.

1/5 Tetris: 500+ милиона продадени копия

Tetris съществува от десетилетия и е достъпен за почти всяко електронно устройство. Започва като компютърна игра, след което си проправя път към конзоли като NES и Genesis/Mega Drive. Тя дори се превърна в аркадна игра, беше изключително успешна в ръчния Game Boy на Nintendo и по-късно беше пусната на всяка голяма конзола и телефон, както и на iPod.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *