Заслужава ли си да пробвате Diablo Immortal?

Близо четири години след като Blizzard обяви Diablo Immortal пред предимно апатична публика на Blizzcon 2018, играта най-накрая е тук. И ако сте като мен, има голям шанс да не сте проследили развитието на Immortal от първото му показване. Без да знам какво да очаквам, имах възможност да играя играта преди официалното й стартиране и напуснах преживяването, както развълнуван, така и притеснен от това, което видях.

Действието се развива пет години след края на Diablo 2: Lord of Destruction, Immortal започва с вашия герой, пристигащ с лодка в град Уортъм, място от Diablo 3. Намираш селцето атакувано от Скарн, самозвания Lord of Damnation .
Не съм изиграл историята на играта до нейния край, но това, което се разгръща след въвеждането, е много по-интересен разказ от това, което Diablo 3 можеше да предложи. Immortal наследява някои от по-досадните тенденции на своя предшественик. Героите, особено злодеите, говорят твърде много и в играта липсва атмосферата, която направи миналите игри на Diablo толкова запомнящи се. Но като цяло Immortal служи като по-подходящо продължение на своите предшественици, отколкото Diablo 3 някога.

Една ранна зона в играта вижда, че вашият герой се отправя към Тъмната гора, област от Act One на Diablo 2. Там вие се събирате отново с герои като Акара и Кашия. Гласовите актьори не са толкова запомнящи се като техните колеги от Diablo 2, но начинът, по който Immortal дърпа повествователните нишки, установени в предшественика му, за да продължи историята на тази игра, е удовлетворяващ и запомнящ се.

Но това, което е още по-впечатляващо е, че Blizzard разказва историята в контекста на MMO. Докато тръгвате към приключението си, ще видите други играчи да правят същото и можете свободно да се групирате, за да се справите с кампанията – в допълнение към подземията, набезите и многото други дейности на Immortal – като парти.

Diablo immortal

Дори и на малък дисплей, играта включва класическият стил на Blizzard. Контролирането на вашия герой е подобно на заглавия като League of Legends: Wild Rift. В долния ляв ъгъл на екрана има виртуален стик за преместване на вашия герой, докато от дясната страна имате специални бутони за различните си умения. Immortal включва поддръжка на контролери и ако притежавате Razer Kishi или Backbone One, те са най-добрият начин да играете играта на мобилно устройство.

Моят личен избор е да играя играта на компютър, но и дадох шанс и на телефон. Личното ми мнение относно играта на телефон е, че върви доста добре и приятно, но компютърната и версия се доближава доста до Diablo 3 и е мое лично предпочитание. Огроем плюс е, че играта синхронизира прогреса ви и може да я играете на телефон и след това да продължите на компютър и обратното.

Резолюцията е, че извън Diablo 2: Resurrected нямаше нова игра на Diablo от 10 години, а този юни ще се навършат 23 години, откакто Blizzard пусна Diablo 2. И мисля, че това прави Immortal толкова лесен избор за много от феновете. Това показва, че студиото все още може да създава завладяващи преживявания, когато дава на талантливия си персонал необходимото време за работа по проект, но също така е игра, която е невъзможно да се отдели от нейната визия. Лесно е да се види сценарий, при който Immortal е изключително успешен за студиото и в крайна сметка информира своя подход към Diablo 4 и бъдещи проекти.

Разгледайте още от нашите ревюта тук.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *