Битката между отборът на зелените и отбора на червените никога няма да спре. Всяка година излизат нови видео карти от двата производителя и се питаме какво да изберем? Коя видео карта ще ни предостави по-добър FPS в игрите, които играем?

Спечели ли Nvidia най-накрая войната между Nvidia и AMD? В момента битката е по-гореща от всякога след пускането на графичните карти Ampere и картите Big Navi Radeon RX 6000, кралят на графичните процесори все още е въпрос на перспектива и лично мнение.

Nvidia може да спечели с чиста мощ, дори ако AMD е пуснала някои мощни графични карти, които могат да се конкурират с най-добрите от тях. Междувременно AMD все още печели по отношение на цената, от Nvidia се стараят да направят цените си по-достъпни но все още не могат да се конкурират в този аспект с AMD.

Битката между Nvidia и AMD е произвела някои от най-добрите и достъпни графични карти, които сме виждали от години. Имаме достъпни опции като новия AMD Radeon RX 6700 XT, Nvidia GeForce RTX 3060 Ti и Nvidia RTX 3060. Също така за ентусиастите имаме и мощните Nvidia GeForce RTX 3080, RTX 3080 Ti и AMD Radeon RX 6900 XT, които все още не са в обсега на много хора по отношение на цената.

Големият Navi на AMD може да не е убиецът на Nvidia, какъвто беше първият слух, но някои от картите в линията със сигурност дават на Nvidia остра конкуренция. Ако искате да играете най-добрите компютърни игри на 4K и да получите стабилна честота на кадрите 60+ fps, вече имате избор. Въпреки, че Nvidia RTX 3080 Ti официално е ТОП видео картата за 4К, AMD скоро ще трябва да представи сериозен претендент.

През 2021 г. можете да вземете графична карта, която ще подържа компютърни игри от висок клас AAA на 1080p с карта като AMD Radeon RX 5600 XT или Nvidia GeForce RTX 3060. Ако искате да играете AAA игри на 1440p без компромиси, и Team Red, и Team Green имат страхотни възможности с Radeon RX 6700 XT и Nvidia GeForce RTX 3070.

По-широката гама на графични карти, които могат да изтласкват пиксели при тези резолюции на бюджет, направи компютърните игри много по-достъпни от всякога и тези предстоящи поколения направиха същото за 4K игрите на компютър, особено с PS5 и Xbox Series X струва много по-малко от цената на компютър за игри от висок клас.

За 4K и двата производителя имат страхотни предложения, като Nvidia пуска Nvidia GeForce RTX 3080, RTX 3080 Ti и дори Nvidia GeForce RTX 3090, а AMD пуска Radeon RX 6900 XT.

Сподели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *